Google+ je družabno omrežje, ki ga je razvilo znano ameriško podjetje Google. Ker pa Google nima rad tega poimenovanja, pravijo, da gre v bistvu za projekt družabnega deljenja, ki združuje Gmail, Chrome, Android, Googlov iskalnik in še druge storitve. Google je že imel družabne poskuse z Google Wave in Google Buzz, vendar sta oba propadla, zato je Google+ nova priloženost za Google, da se uveljavi na družabnem področju. Zadnje raziskave kažejo, da se število uporabnikov stalno povečuje, vseeno pa Google+ še ne predstavlja konkurence priljubljenemu Facebooku.

 

Google+ profil

Za uporabo Google+ je potrebno imeti javni Google profil. Ta mora imeti vsaj ime, ki si ga izberemo za profil in je prikazan vsem. Izbrano ime bo uporabljeno v Googlovih storitvah ter lahko v določenih primerih nadomesti drugo ime, ki je bilo izbrano pri skupni rabi vsebine v okviru Google računa. Identiteta iz Google profila se pokaže tudi drugim osebam, ki imajo naš e-poštni naslov ali druge podatke.

 

Google+ storitve

Storitev Google+ je dokaj enostavna in pregledna. Povezovanje z drugimi osebami je podobno povezovanju, ki ga imamo v resničnem življenju. V skupno rabo se z ustreznimi krogi lahko daje fotografije, misli in povezave. Z enostavnimi videoklepetalnicami se je možno pogovarjati z do devet osebami hkrati. S skupinskim klepetom se lahko vsem naenkrat pojasni, kaj je novega.

 

Krogi, klepetalnica, igre, iskanje, Messenger

V Google+ so na voljo naslednje možnosti: krogi, klepetalnica, igre in iskanje. Iz mobilnega telefona se fotografije naložijo kar same. Messenger združi vse ločene pogovore v en sam klepet, kjer nato poteka usklajevanje brez problemov. Krogi pomenijo, da lahko z različnimi osebami delimo različne stvari. Tako imamo lahko ločene kroge za starše, prijatelje, znance, sodelavce, šefe in ostale. Seveda pa je skupna raba z ostalimi osebami čisto enostavna. Klepetalnice Hangouts omogočajo, da ne glede na to, ali smo v mestu, doma ali uporabljamo mobilni telefon, v klepet povabimo do devet oseb. V Google+ igralnici lahko igramo igre do onemoglosti in premagamo najboljšega prijatelja v pokru. V okviru iskanja se prikazujejo novice iz spleta, javne objave Google+ in posodobitve krogov. Takoj lahko izzvemo koristne informacije glede najboljše restavracije v mestu, najbolj gledanega filma, kje bo najboljša zabava v soboto zvečer in še mnogo drugega.